WIE?

IK EN DEN THEO
Absoluut niet braaf, maar zeker ook niet stout.
  

I&T Photo 1Ik en den Theo / Moi et le Théo (her)bekijken de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders zoeven in r aketten door de ruimte, redden als alternatieve superhelden de wereld, kopen in de-winkel-die-alles-heeft wat hun hartje écht begeert, spelen gitaar in een stoere rockband, plannen hun (tweede) loopbaan als Indiaan, verjagen spoken en griezels en verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie.
Pas als alle kelen schor zijn, de ledematen lam en de concertpolitie overtuigd is van de uitbundigheid van het feestgedruis, gaat het licht weer aan. 

Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum … en met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, dansen, springen en fantaseren.
Afhankelijk van de samenstelling van het publiek zingen Ik en den Theo / Moi et le Théo in het Nederlands of in het Frans, of in het ideale geval, in beide talen.

DANSEN MET IK EN DEN THEO & BAL MODERNE:
Choux de Bruxelles (het artiestencollectief waar Ik en den Theo inzit) slaat regelmatig de handen in elkaar met Bal Moderne: in het kader van het Belgisch EU-voorzitterschap in 2010 werd met het evenement België danst – La Belgique Danse in 12 Belgische steden tegelijk een choreografie aangeleerd en gedanst op het nummer Ici Bxl van Jaune Toujours. De choregrafie werd gemaakt door Maria-Clara Villa-Lobos.
Maria-Clara maakte voor Ik en den Theo dansen op kindermaat, op de muziek van een aantal van hun liedjes. Er kunnen een viertal dansen worden aangeleerd en live uitgevoerd tijdens het concert van Ik en den Theo, zodat de concertbeleving van het publiek op speelse wijze nog meer wordt geactiveerd. Zoals bv. te zien was tijdens de Kinderkunstendag 2012 bij ROSAS, en bij de voorbije edities van Boterhammen In Het Park in Brussel. Shake a leg!

Advertentie
%d bloggers liken dit: